dinsdag 10 februari 2009

RSS-feeds vinden


Terug naar de serieuze Dingen: Ding #5 legt uit hoe je met RSS-feeds kunt werken.

Ik heb zelf een Netvibes omgeving ingericht en die werkt prettig. Maar goed, waar vul je hem mee? ZBDigitaal is een heel goede plek om mee te beginnen. De schrijver heeft vast geen relatie en zeker geen kinderen, want hij houdt echt alles bij. Prachtige bron van informatie, en hij toont aan waarom het inderdaad heel interessant is om hyperlinks toe te voegen. Via die hyperlinks kom je namelijk op ontzettend veel leuke andere sites en blogs. Zijn blogroll is ook erg goed. Aanrader!

Een andere aardige weblog vind ik Heilige Antonius, waar ik ook een RSS-feed voor de Nedbib-lijst aantrof. Ook WoW! Wouter over het Web is interessant voor het informatiespecialistenvak.
Als je wilt bijhouden wat er allemaal op de HAN gebeurt kan dat ook: niet alleen de Studiecentra HAN hebben een RSS-mogelijkheid (zie ook de kolom rechts), op de algemene HAN-site kun je je op meerdere feeds abonneren. Ook het HANovatie-nieuws komt inmiddels op mijn Netvibes binnen.
Daarnaast heb ik me uiteraard geabonneerd op de feeds van 23 dingen en van mijn medecursisten.
Een kwestie van verder speuren en blijven toevoegen. Tips blijven altijd welkom!

4 opmerkingen:

Gerard Bierens zei

Oke, een tip heb ik wel, deze zou voor alle HAN medewerkers verplicht moeten zijn: Hansonexperience.com.

RataFurell zei

He LJ,
dit is makkelijker dan afspreken (maar niet leuker!). Wij worden hier aan het werk gezet door Wouter Gerritsma via de GO. Jan en zijn afdeling (en enkele aanschuivers) zijn hard aan het oefenen.
Spannend wat het allemaal gaat worden.
Marianne

Edwin Mijnsbergen zei

Hoi Lewi,

Toch even iets rechtzetten: ik heb wel een relatie (en zij heeft nog kinderen ook) maar ik moet wel toegeven: ik ben nogal actief online :-)

Bedankt voor de verwijzing!

LeWi zei

dag Edwin,
mijn excuses voor de te snelle conclusies! Wel leuk dat mijn blog is gelezen :-)