dinsdag 3 februari 2009

RSS, of: Waarom ben ik hier niet eerder mee begonnen?

Ik heb al een beetje gestoeid met RSS de afgelopen dagen. Een Netvibes-account aangemaakt, daarna ook nog een Google Reader (nu nog beslissen welke van de twee ik het handigst vind om te gaan gebruiken). Later kwam ik erachter dat we zelfs in onze versie van Internet Explorer al RSS-feeds kunnen ontvangen; helemaal handig!
Mij zijn de afgelopen dagen de ogen geopend, want RSS maakt het echt enorm makkelijk om ontwikkelingen op het net te volgen. Zelf ben ik niet zo pro-actief ingesteld, en dat is een slechte eigenschap voor een informatiespecialist. Het vinden van interessante dingen op het net en die vervolgens blijven volgen is lastig: tot dusver hanneste ik wat met favorieten en nieuwsbrieven in mijn mail (die ik vervolgens te weinig las...). Met RSS krijg je alle interessants op een schoteltje opgediend, voor mij ideaal om informatie te krijgen en goed overzicht erin te houden.

2 opmerkingen:

Gerard Bierens zei

Da's mooi, je zult RSS ook echt nodig hebben om alle 23dingen-blogs te kunnen volgen. Ik ben benieuwd wat het wordt, Netvibes of Google Reader?

LeWi zei

@Gerard, ik ga tijdens deze cursus Netvibes gebruiken, is ook makkelijker met coachen natuurlijk. Maar wat ik later voor mezelf ga doen... het heeft alletwee zijn voor- en nadelen.